
Anahtar teslim fiyatı Mart 2023 itibarıyla 85’000 lira civarında.
Boyut olarak ne büyük ne de küçük diyebilirim. Karşılaştırma yapabilmeniz için Yamaha Xmax 250, KTM Duke ile yan yana fotoğraflarını çektim. Görünüm Honda’nın X-Adv’si gibi ama tabii ki daha ufak.
Teknolojik scooter
Beatrix teknolojik bir motosiklet. Sonuç olarak ABS haricinde kamerası, cep telefonuyla eşleşen kontrol grubu, uzaktan kumandalı anahtarlığı bile var. Doğrusu, bunlar üst model olmayan motosikletler için sık görünen özellikler değil, değil mi?
Beatrix’in üzerinde kamera var. İki farın altında yer alan kamera kontak açılınca devreye giriyor. Bu bir wi-fi kamera. Yani kendi kablosuz ağı üzerinden yayın ve eşleşme yapıyor. İlaveten cep telefonuyla kameranın wi-fi ağına girince kameranın görüntüsünü telefon ekranından görüyorsunuz.
Cep telefonu ile kameraya bağlanma talimatları, kamera kurulumu için bu sayfaya bakabilirsiniz.
Kamera haricinde motosikletin kendi Bluetooth yayını da var. Bluetooth yine kendi kendine devreye giriyor. Menüler içinde barcode var, telefonunuza okutunca programı otomatik indirebiliyorsunuz. P
Program ile bazı menü ayarlarını değiştirebiliyor, gösterge grubunda gösterilen bilgilere cep telefonunuzdan erişebiliyorsunuz.
Kontak ve çalıştırma
Kontak anahtarsız çalışıyor. Anahtarlıktaki tuşa iki defa basınca dıt dıt diye bir ses geliyor kontak anahtarı etrafında mavi LED ışık yanıyor. Mavi ışık yanınca kontak anahtarını çevirebilir hale geliyorsunuz.

Kontak anahtarının bir pozisyonu depo kapağı ve seleyi açmak için. Anahtar doğru konumdayken sağdaki tuş ile depo kapağı ve sele tek dokunuşla açılıyor. Her ne kadar elektronik gibi görünse de aslında bu mekanik bir tuş.
USB çıkışı da var. Ne kadar işe yarar tartışılır ama var mı var.
Gidon kilidi elektronik gibi bir şey. Sadece sola dayalıyken değil, her konumda kilitliyor gidonu.
Bu arada anahtarlığın içinde fiziksel anahtar var. Pili biterse kontak düğmesini ortasındaki yuvaya anahtarı sokup kontağı yine de açabilirsiniz. Burada bir kapak var, orada delik olduğunu göremiyorsunuz ama anahtarı sokunca kapak içeri kaçıyor.
Yeterince güçlü
İki kişi ile yokuş yukarı dair rahatça çıkıyor. Tek kişiyken rahat rahat 100 kilometre sürate çıkıyor ve uzun süre o sürat aralığında gidebiliyorsunuz. Ek olarak gaz aslında ileri atladığını söylemeyi ihmal etmeyeyim.
Sürüşü nasıl?
Ben sürüşünü beğendim. İlk dikkatimi çeken vitesli motosiklet gibi ivmelenmesi oldu.
ABS beklediğimden iyi. Devreye girdiğinde de yumuşak yumuşak tepki veriyor.
Süspansiyon beklediğimden sert idi ama rahatsız edecek kadar sert değil. Virajı iyi, gidonu rahat ve en önemlisi hafif hissettiriyor.
Teknik özellikler
Silindir Hacmi | 150 cc. | Motor | Tek Silindir 4 Zamanlı |
Maks. Tork Motor Gücü | 14,50 Nm @ 5000 devir/dakika 14,50 Beygir @ 8000 devir/dakika | Şanzıman Yakıt Tankı | Otomatik CVT Şanzıman 11 lt. |
Yakıt Tipi | Benzin | Soğutma | Sıvı Soğutmalı |
Ön Lastik Arka Lastik | 110/80-14 130/70-13 | Fren Sistemi Ön Fren Arka Fren | ABS Fren Sistemi Disk Disk |
Ağırlık Maks. Ağırlık | 131 kg. 281 kg. | Uzunluk Genişlik | 1980 mm. 720 mm. |
Ateşleme Çalıştırma | CDI Düğmeden Ateşleme | Yükseklik Dingil Mesafesi | 1160 mm. 1360 mm. |
Bu parayı eder mi?
Hmm. Fiyatı ve piyasası bu. Bununla beraber Peugeot Django da aynı fiyata satılıyor. Arora Beatrix kesinlikle kötü bir model değil orası kesin fakat Django özellikle görüntüsü ile cazip bir model. Django hakkında ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Ama şurası kesin, Arora Beatrix satın alırsanız zarar etmezsiniz. Zira şimdiden gelen tüm Beatrix’ler anında satılıyor. Başka bir deyişle, alınca zarar etmeyeceğiniz, bu sebeple rahatlıkla satın alabileceğiniz bir model Beatrix. Ne var ki aynı fiyat sınıfında çok seçenek var, sonuç olarak karar sizin.
Üreticisi Arora’nın resmi web sayfasına ulaşmak isterseniz buradan buyurunuz: https://www.arora.com.tr/tr/scooter/155-525-beatrix.html
.
Malesef yurt dısından ithal eden firma hiç arkasında durmuyor motorun parçalar aşırı pahalı ve ekran yansıtma çalışmıyor yetkili firmaya sorulduğunda ise ilk getirdiklerimizde bu özellik sorunlu guncelleme yapılıp yapılmayacağı belli değil diyorlar zannedersinizki başka firma getirmiş bunlarda hatır rica olarak bakıyor guzel bir motor ama yetersiz servis ağı var