Mini marka motosiklet mi geliyor?

Ama tahmin ettiğiniz gibi değil

Mini marka bir motosiklet, çok kişinin ilgisini çeker şüphesiz. Bir mini, tam da motosiklet sürücülerinin istediği özelliklere sahip: güzel, saygın ve sportif. Mini bir süredir BMW grup altında yer alıyor. Ve Almanya’dan gelen son haberler, Mini marka motosikletlerin ciddi ciddi düşünüldüğünü gösteriyor.

Evet, bu bir mini motosiklet olmaktan ziyade Mini’nin bir motosikleti olacaktır. Mini’nin BMW Group’a ait olması, bunu yapmak için açık bir yola sahip olduğu anlamına geliyor.

Mini Başkanı Stefanie Wurst, Nisan ayında: “Pazarda yer bulacağını görürsek, tabii ki Mini marka motosiklet üretmeyi düşünürüz.” demişti.

bmw-ce-02-highline
BMW CE02 Highline

Mini marka motosiklet elektrikli olacak

Fakat açıklamalardan anlaşıldığı üzere Mini marka motosiklet elektrikli olacak. Bunun sebebi BMW Motorrad’ın elektirkli altyapısını sunuyor olması. Benzinli bir motosiklet markası için gereken yatırım uzun. Özgün bir karakter sunmak da zor. Üstelik Japon ağa babalar gibi ciddi rakipler de var benzinli motorda. Dolayısıyla elektrikli pazar daha doğru görünüyor yeni bir marka için.

Ne büyük ne de küçük bir model

BMW’nin elektrikli motosikleti iki model içeriyor: CE 04 ve daha küçük CE 02. Her ikisi de scooter.

Söylentilere göre Mini markalı motosiklet CE 02’yi temel alacak. Garanti teknik altyapı ile başlayacaklar yani. Mini motosikletin esas farkı ise tasarımı olacak tabii ki. Bana kalırsa neo-retro bir estetiği yüksek bir görsellik ile başlayacaklar. Özellikle far tarafında çarpıcı bir tasarım ile geleceklerdir bence.

Açıklamalar göre Mini motosikletin “şehirli” olacağını biliyoruz. Bu da bize şunu gösteriyor: sportiflik ya da arazi önemli olmayacak. Yüksek güç de öyle, program dışı. Pratiklik, şıklı, sürüş kolaylığı ve güvenlik öncelikli olacak bu model. BMW modelleri çeşitlik açısından zengin. Fakat hala ikna edici bir şehir günlük kullanım motosikleti için yer var.

Mini, adını bir motosikletin yanına yazdıran ilk otomobil üreticisi olmayacaktır elbette. Örneğin Aston Martin AMB 001, Lotus C-01 veya geçen yıl tanıtılan Ducati Diavel Bentley var. Fakat bunlar üst sınıfı ve hayli pahalı modelleri idi. Mini motosikleti ise çok daha ulaşılabilir bir model olacak.

Bununla birlikte tasarım açısından çarpıcı olacağı kesin. İlgiyle bekliyorum açıçası ilk görsellerini.

İlgili yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir