
BST HyperTEK ile en üstün malzeme ve teknolojiyi tamamen el yapımı, sınırlı sayıda ürettiği modelini piyasaya sürdü.
Teknik özelliklerden görüldüğü üzere son teknoloji ne varsa öyle üretilmiş HyperTEK. Zaten Hiper, süperin de üstü (bir anlamda aşmış), TEK de teknolojinin kısaltılmışı. Kısacası iddiası adından bile belli bu modelin.
Tarz ve Görünüş, Stil
Fakat bu yazıyı yazmamın sebebi HyperTEK’in görünüşü. Aşağıdaki görsele bakın. Çirkin değil mi? Bence de öyle. Bildiğimiz motosiklete benzemiyor bu çok ortada. Güzel diyen de çıkmaz sanırım. “Bitmemiş” gibi görünüyor, bende yarattığı ana duygu bu.

Bunun sebebini düşündüm. Bulabildiğim ise şu: güzel olmasını öncelikleri olmamış. Her parçada, her bölümde işlevi öne çekmişler ve işlev ile malzemedeki üst nitelik onlar için yeterli olmuş. Bu yaklaşım, performansı çok ileri taşıyıp her parçayı mükemmelleştirmiş olsa da bütünlüğü yok etmiş. Estetik açıdan daha çok bir arayış, teknik gösteri gibi olmuş.
Normalde prototip modellerde bile bu bütünlüğü görüyoruz. Hatta prototip araçlar daha çok görsel açıdan çekici olma hedefi taşıyorlar. BST ise HyperTEK’i teknolojik sınır arayışı için üretmiş ve onu göstermiş. Peki BST ama sonuçta görsellik bizim için çok önemli. Zaten bir aşağıdaki görselde durum ortada diye düşünüyorum 🙂

Bildiğiniz gibi elektrikli motosiklet MotorHikayesi’nin önem verdiği bir konu (elektrikli motosiklet yazıları için buraya tıklayabilirsiniz).














Teknik Özellikler
Motor: DHX Hawk su soğutmalı PMS motor
Güç: 80kw | Tork: 120nm |
DC/DC hızlı şarj: 30 dakika | Menzil: 300 km |
205 kg. ağırlık | Sele yüksekliği: 790/800/820 mm. |
Kaydırmalı, enerji üreten debriyaj | Karbon fiber monokok şasi BST karbon fiber 17 inç jantlar |
330 mm.’lik alüminyum seramik katkılı disk ön fren | |
BST HyperTEK Diğer Özellikler
- Cross of Japan marka kask ile bütünleşmiş kask içi konsol görüntüsü
- Teker yapma ve çekiş kontrol yönetimi.
- Ses: kendi içerisinde ses üretimi
- Debriyaj sayesinde boşta gaz verme imkanı
- Gezi (Cruise Control) ve Tepe İniş Yönetimi
