Motosiklet sırt çantası tanıtım

Bu ürünü MotorHikayesi’nden satın alabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi, sorularınız ve sipariş için buraya tıklayınız.

Tanıtımını yapmak istediğim, yerli üretim bir motosiklet sırt çantası var. Tasarımında, özellikle işlev konusunda benim de katkılarım oldu. Sonuç olarak bizzat motosiklet sürücülerinden, motorculara bir çanta projesi oldu. Gören herkes çok beğenip isteyince, “Satsak mı?” dedik ve bu güne geldik… O halde hadi başlayalım:

Nasıl bir motosiklet sırt çantası isterdik?

En beğendiğim kısmı ise çantanın kask sabitleme ve taşıma işlevinin olması. Bu özelliğini fotoğraflarda görebilirsiniz. Her tip, her model ve her boyutta kask için uygun bir kumaş parça ile kaskınızı çantaya sabitleyip ellerinizi serbest bırakabiliyorsunuz. Çok güzel iş, çok güzel fikir. Tebrikler!

Üst kısım plastik. Karbon görünümlü bu plastik sert malzemeden. ABS plastik niteliğindeki bu parça sürtünmeye ve aşınmaya dayanıklı. Genelde mat malzemeler tercih edilirken üst plastik parlak yapıda. Bunu önemsiyorum zira parlaklık motosiklette iyidir. Zira gündüz ek olarak dikkat çeken bir etkiye sahiptir parlak olmak. Bu arada kask taşıma parçası olan bezde de özel olarak koyulmuş yansıtıcı (reflektif) malzeme de var.

Bir diğer hoşuma giden özellik ise malzeme kalitesi. Fermuarlar (görsellerde ayrıntısı var), sırtımıza gelen kısmın kumaşı, omuzluk askıları ve sabitleme kuşaklarında malzeme kalitesi üst düzeyde. Ben yaklaşık bir aydır sırt çantası olarak kullanıyorum.

Fermuar

Yabancı motosiklet ürünlerinde görüp özendiğim bir fermuar türü var. Neredeyse dişsiz, suya dayanıklı bir fermuar türü. Araştırıp buldular ve çantamızda bu fermuardan var.

Her iki taraftan da rahat kullanmak için iki adet kapama parçası var. Fermuarların dikimine, kolay patlamamaları için özen gösterildi. Aynı zamanda piyasadan bulabileceğiniz bir fermuar modeli seçtik. Çok zorla ve patlatırsanız bile -ki patlatmak için çok zorlamanız gerekiyor- piyasadan bulup değiştirmeniz mümkün. Gördüğünüz üzere en ince ayrıntısına kadar düşündük 🙂

Açılma engelleyici bölüm

Malum motosiklet üzerinde geniş alan yok. Çantayı koyunca ya kayar, ya açılır vs. Fakat bu çantada bu duruma engel olacak bir bölüm var. Çantanın birden açılıp içindeki her şeyi saçmasını engellemek gibi çok çok işe yarar bir bölüm bu.

Hem cırt (velkro) hem de çıt-çıt ile birleşen iki parça, çantanın iki tarafının birbirinden ayrılmasını sınırlandırıp, engelliyor.

Uzun bir yolculuktan sonra, deponun üzerinde açıp her şeyi ortalığa saçmamak için şarttı; koyduk. Hatta cırt açılırsa diye çıt-çıt da koymamızın sebebi bu. Hataya yer olmamasını, gereksiz yere kulaklarımızın çınlamamasını istedik 🙂

Sabitleyici kuşaklar

Alt taraflarında fazlalık şeritlerin sabitlenmesi için ek parçalar var. Çok güzel ayrıntı, çok temiz iş. Bu bölümü fotoğrafın en altında görebilirsiniz.

Kulaklık çıkış noktası

Buradan kulaklık, uzun şarj kablosu çıkarmak mümkün. Bu nokta, kablo çıkışı için özel bir parça. Açılan (kulaklığın büyük kısmını) çıkarmak için esnek ama büyük parça geçince kapanan ve kablo boyutuna kendi kendine inen bir plastik parça var burada.

Tabii ki buradan şarj kablosu da çıkarabilirsiniz. Fakat esas güzel kısmı bu bölümün yağmura karşı da korunaklı olması. Çok ağır yağmur altında uzun sürelerde sürüş yapmadığınız sürece iç contası yağmuru tutma görevini yerine getirecektir.

Kısacası yağmur dahil kullanabileceğiniz bir çıkış noktası. Bir kez daha iyi iş.

İç kısım ve cepler

Dizüstü, laptop cebi

Çanta içinde diz üstü bilgisayar, laptop için özel bir bölüm var. Cebin hemen üzerinde de bilgisayarınızı sabitlemek için kayışı görüyorsunuz.

Sabitleme kayışı önemli çünkü bilgisayarı düşmekten korumak için orada. Her zaman, her zaman kullanın bu sabitleme kayışını, üşenmeyin. Özellikle sırt çantalarında bilgisayar kolay düşer (mesela sırtınıza atarken fermuar açıksa…); üşenmeyin bağlayın, bilgisayarınızı kurtarır.

Bu kısmının kumaşı bilgisayarı çizmeyecek yapıda.

Fermuarlı cepler

Bir tanesi sırt kısmının içinde, üstte. Sık kullanacağınız kartları koymak için ideal. Ta diğer tarafta, kapak içinde de biraz daha büyük bir fermuarlı bölüm var.

Kalemlik ve kartlık cepleri

Cüzdanlardaki gibi içine koyduklarınızı görebileceğiniz bir ağ kumaştan kartlık cebi var iç kısımda. Ayrıca kalem koymak için de üç dikey dar cep var. Kalemlik bölümü çanta kapanınca diz üstü bilgisayarın kalın cebine denk gelmesi için özellikle buraya koyuldu.

Bu kısmın hemen arkasında da yine bir cep var. Evrak gibi ince nesneleri ya da tablet gibi ikinci bir elektronik cihazı da bu bölüme koymanız mümkün.

Kask sabitleme parçası

İşte burası çokomelli. Elde kask taşımak her zaman dertli iş malum. Çantanın bu amaçla kullanılması hem çok iyi fikir hem de çözüm çok başarılı olmuş.

Bu parça kumaş ve şeritlerden ibaret olduğu için katlandığında çok az yer tutuyor. Başta kendine ait bir yeri olmasını düşünmüştük. Sonradan çok az yer kapladığını görünce iptal ettik o cebi. Kullanmadığınız zaman katlayıp çantanın zeminine koyabilirsiniz.

Kaskınızı çantaya sabitleyeceğiniz zaman ağ kumaştan bu parçayı çıkarıyor ve kaskın üzerine geçirdikten sonra çantaya sabitliyorsunuz.

Dış tarafı reflektörlü bu bez parça her kaska uygun boyutta. Eğer sabitleme şeritlerini kısaltmak isterseniz, her şeridin sonunda ayar mekanizması var. Çantanın üzerinde de şeritleri sabitlemek için halkalar var. Şeritlerin ucundaki kancaları bu noktalara taktıktan sonra işlem tamam.

Üretici hakkında bilgi: AUB Motors

AUB Motors yerli bir firma. Sahibi uzun yıllardır motosiklet sektörünün değişik alanlarında faaliyet göstermiş. Bir ara yerli bir motosiklet fabrikasının üretim müdürlüğünü dahi üstlenmiş. Şimdilerde bazı motosiklet aksesuarı markalarının Türkiye yetkili dağıtımcısı (distribütörü).

AUB Motors hakkında daha fazla bilgi için şu adrese göz atabilirsiniz.

İade ve geri ödeme

Kanunlar uyarınca on dört gün (14) boyunca sebepsiz iade hakkı hepimiz için geçerli. AUB Motors çanta satışlarında kargo ücretleri size ait, bu durum iade gönderileri (kargo) için de geçerli.

Tabii ki çantanın size hasarsız ulaşması durumunda başlıyor bu on dört gün. Şayet çantanız size hasarlı geldiyse kabul etmemeli ve AUB Motors ile anında iletişime geçmelisiniz. Kargo hasarı ile gelen çantalarda hasarlı çantanın bize geri yollanması ve yeni çantanızın size kargolanması ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Geri ödeme işlemi, yollamış olduğunuz iade kargonun elimize ulaşması ve kontrolü ile başlamaktadır. Kullanıcı hatası kaynaklı olmayan tüm durumlarda, geri ödemeniz iki iş günü içerisinde yapılır.

Fiyat

Çantanın normal satış fiyatı 590 TL. MotorHikayesi’ne özel satış fiyatı ise 550 TL. ve kargo ücretsiz. Ayrıntılı bilgi, sorularınız ve sipariş için buraya tıklayınız.

Bu yazı Motosiklet Haberleri, Motosiklet Ürün Tanıtım, İnceleme kategorilerinde yayımlanmıştır.

Yorumlar

“Motosiklet sırt çantası tanıtım” için bir yanıt

  1. enis baydemir

    Çanta güzelmiş tabrik ederim. Fiyatta aslında makul olsa da yaklaşık 25 dolar eder, insanlara maaş ödeyen patronları makul olmadığı için bir çok kişi boşverebilir ama bunun sizinle alakası yok. Madem bu kadar fonksiyonel ufak bir fikir de ben vereyim, nasıl olur detaylarını düşünmedim tabi, sadece fikir. Sırta asmaya yarayan kayışların ucunu çantaya dikmek yerine o kısma yarım daire halkalardan takılsa ve kayışlar istenildiğinde komple çıkarılıp o halkalar sayesinde yan çanta demirine bağlanıp isteyen yan çanta gibide kullanabilse mesela. Hatta depoya da bağlar, seleye de. Öyle bağlayacak yeri olsa insanlar gerisini uydurur bi şekil. Neyse ben kullanışlı ve düşük maliyetli bir fikir uydurdum. Arge yabtım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir