2024 Yamaha Tracer 9 GT+, web sitesi kapak görseli

2024 Yamaha Tracer 9 GT+

Adaptif Hız Sabitleyici, radar bağlantılı Birleşik Fren Sistemi, yarı aktif süspansiyon ve çok daha fazlası. Yılın Motosikleti ödülünü defalarca kazanan Tracer 9 GT, şimdi daha da iddialı.

Yamaha Motorsports 890 cc. sıra üç silindirli motoru, dengeli ve hafif şasisi ve yarı aktif süspansiyonu ile zaten keyifli ve sportif sürüş deneyimi sunan Tracer 9’u daha da geliştirmiş. GT+ virajlarda düz yoldaki kadar iddialı diyor Yamaha. Bunun yanı sıra uzun yolda da aynı derecede becerikli ve rahat olma iddiasında. Bu yüzden uzun özellik listesiyle niteliklerini önemli ölçüde artırıyor.

9 GT+’daki yeniliklerin temelinde öndeki araçların mesafesini sürekli ölçen yeni bir Milimetre Dalga Radar birimi var. Bu sayede GT+ çevresinin farkında olarak ilerliyor. Ducati Multistrada V4 ve BMW R 18 Transcontinental’de olduğu gibi: Adaptif Hız Sabitleyici, takip mesafesini korumak için öndeki araca göre hızı, yavaşlama ve hızlanmayı kontrol edebiliyor.

2024 Yamaha Tracer 9 GT+ frenleme için Milimetre Dalga Radarı ve 6 eksenli IMU’dan gelen verileri, Birleşik Fren Sistemini kullanmak için işliyor. Bu bir ilk. Sistem doğru frenleme için, fren gücü ve yol tutuş için ön/arka süspansiyon kuvvetini de ayarlıyor! Yapılan fren öndeki araca tehlikeli biçimde yaklaşma olacaksa ilave fren gücü de sağlıyor.  Yamaha, sistemin çarpışma önleme işlevi olmadığını özellikle belirtiyor. Yalnızca Fren Kontrolü (BC) özelliği açıkken, sürücü fren yaptığında yardım yapıyor bu sistem.

Uyarlanabilir Hız Sabitleyici ve Birleşik Fren Sistemine ek olarak, Tracer 9 GT+, Çekiş Kontrol Sistemi (TCS), Kayma Kontrol Sistemi (SCS), tekere kalkma kontrol sistemi (LIF) ve Fren Kontrol Sistemi dahil olmak üzere diğer elektronik sürücü yardımcılarının tümüne sahip. Bu sistemlerin her birini kapatmak mümkün.  TCS, SCS ve LIF’in müdahale seviyelerini de kendi içlerinde ayarlamak mümkün.

GT+ yeni nesil KYB Actimatic Damper System (KADS) adında, elektronik kontrollü süspansiyona sahip. IMU ve diğer sensörlerden gelen girdileri kullanan sistem, süspansiyon sönümlemesini mevcut sürüş koşullarına göre gerçek zamanlı olarak ayarlıyor. Yarı aktif süspansiyon ayrıca Adaptif Hız Sabitleyici ve Birleşik Fren Sistemi ile birlikte çalışıyor.

Yeni hızlı vites değiştirici hızlı, debriyajsız vites büyütme ve küçültme sağlıyor. Uyarlanabilir Hız Kontrolü ile birlikte çalışarak sürücülerin hız sabitleyiciyi devreden çıkarmadan vites değiştirmesine olanak tanıyor.

Böylesine geniş bir elektronik özellik olunca, ekranı da büyütmek gerekmiş. Yamaha, yeni 7 inç TFT ekran koymuş. Üç farklı ekran düzeni var. Ayrıca ekran altında akıllı telefon bağlamak için de USB girişi var.

Akıllı telefon ve Bluetooth iletişim cihazları artık telefon görüşmeleri yapmak veya müziği kontrol etmek için doğrudan motosiklete bağlanıyorsunuz. Yamaha MyRide-Link uygulaması ile hava durumu bilgileri, metin mesajlarını da almak mümkün. Garmin Motorize uygulaması uyumlu GT+, tam ekran da adım adım navigasyon sağlıyor (abonelik gerekli). Tüm işlevler, sol gidon anahtarındaki yeni bir joystick kullanılarak kontrol edilebilir ve TFT ekranda gösterilebilir.

Tracer 9 GT+, CF (kontrollü dolgu) alüminyum döküm iskelete, hafif (döndürürken dövülmüş, spin-forged) jantlara, 10 kademeli ayarlı ön cama, dolgu ve kaplama malzemesi yeni, yüksekliği ayarlı seleye, ayarlanabilir ayak pedallarına, 10 kademeli ısıtmalı elciklere, her iki tarafta kask sığan sert çantalara ve viraj ışıklarına sahip.

Fırtına Grisi iki tonlu renk seçeneğiyle sunulan 2024 Yamaha Tracer 9 GT+,

Daha fazla bilgi için Yamaha Türkiye web sitesine buraya tıklayarak gidebilirsiniz.

Bu yazı Motosiklet Tanıtım kategorisinde yayınlanmıştır; kategorinin diğer yazıları için buraya tıklayabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir