2017 BMW G310GS ADV

2017 yılında BMW G310GS modelini sahaya sürüyor. 339cc. bir GS’e ne dersiniz?

BMW Hindistan üretimi G310R işe başladığı platforma şimdi de GS ile devam ediyor. GS’de 19-inç ön tekerli, yarı dişli lastikler, daha uzun amortisörler, tabii ki geniş bir gidon ve ABS de var. Diğer GS (enduro) gereklilikleri de eksiksiz koyulmuş.

G310GS kodu ile gelen bu model baştaki G’den de belli olduğu üzere tek silindirli. Döküm jantlı olması bize net bir mesaj veriyor: “Arazi sürüşü çok da öncelikli değil!” Yangın yolları, toprak yollar ama sonuç belli:

“Arazi olayını abartmayalım bu GS ile arkadaşlar.” diyor BMW bizlere

Hindistan üretimi de olsa BMW tecrübe, mühendislik ve kalite kontrol takıntısı endişe duymamızı engelliyor.

Tekrarlamak gerekirse aynı yapıyı kullanan G310GS motorunda DLC ya da Nikasil kaplamalar kullanılmış, F1 usulü sübaplar (S1000RR’dan alınna parçalar var hatta) ve de 180 derece döndürülüp tersine çevrilmiş silindir (çıkış (egzost) için). Aynı motor bu modelde de mevcut.
Yeni model G310GS şehirde, arka yollarda, az biraz arazi sürüşü için görsel olarak da hazır. Canlı ve haylaz bir görünüşü var. Sanki biraz daha atak bir görüntüsü var büyük GS’lerden.

Motor söylenene göre 34 beygir civarında güç üretiyor ve toplamda 170 kg. ağırlığa sahip. Bu değerlerle hayli torklu hissettireceği de aşikar.

Bir de video koyarak yazımızı bitirelim, çok satacağı ortada bir motosiklet olacak, gördüğümüz o 🙂

Bu yazı Motosiklet Tanıtım kategorisinde yayımlanmıştır; kategorinin diğer yazıları için buraya tıklayınız.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version