Verge TS tekerlek içi elektrik motor ile geldi

Verge TS Ultra model adıyla geldi

Daha da abartılı bir modele ihtiyacımız var mıydı? 🙂 Ama yine de geldi. Verge 2023 Ocak ayında TS ile ilgili ayrıntıları paylaştı. İnceleme, yorum ve değerlendirme için okumaya devam ediniz.

Verge göbeksiz motor farkıyla yine sahnede

Şu değerlere bir bakın. Etkileyici değil mi? Tamam tekerlek içinde göbeksiz motor yeterince çarpıcı. Ama güç olsun, menzil olsun elektrikli sınıf için ikna edici değerler sunuyor Verge TS. Verge en iddialı elektrikli motosiklet üreticilerinden bir tanesi. TS modeli de besin zincirinin en tepesinde bulunuyor. Başka bir deyişle elektrikli motosikletlerin amiral gemisi. Eh, TS bu kadar iddialı olunca bize de incelemek, yorum yapmak ve değerlendirmek kalıyor. Başlayalım:

Teknik özellikler

TORK0-100 km.Hızlı şarjMENZİL
1000 Nm3,5 sn.35 dk.350 km.

Tekerleği yeniden icat etmek gibi bir şey

Verge TS, motosiklet tasarımının geleceğini belirleme iddiasıyla başlamış işe. Geleneksel tasarıma meydan okuyarak ne kadar ileri gidebilecekleri görmek istemişler. Sonuç, merkezsiz elektrikli jant motoru olmuş.

Motor tekerleğin içinde

Verge TS’de elektrik motoru doğrudan arka tekerlekte. Arada başka parça olmadığı için tüm güç doğrudan yola aktarılıyor.

Göbeksiz tasarımla, zincirler ve dişli çarklar gibi tüm hareketli parçalara da ihtiyaç kalmamış. Tabii ki bu parçaların çıkması hafifleme yaratmış. Ne kadar hafif o kadar iyi. Sonuç olarak güzel ve zarif bir tasarım elde etmekle kalmayıp, daha az parçaya yani daha az sorun çıkaracak bir motosiklete ulaşmışlar.

Motorun arka tekerlekte olmasının bir faydası daha var: pil için orta bölümde daha fazla alan var. Bu yerleşim, aynı zamanda ciddi aşağıda bir ağırlık merkezine izin vermek gibi bir fayda daha yaratıyor. Bu sayede daha çevik ve hafif hissettiren bir yapı elde etmiş oluyorlar.

Kısacası Verge TS hayli çevik, atak ve dinamik hale geniş oluyor. Göbeksiz motor nelere yol açıyor bakın.

İnanılmaz tork

Verge TS’yi sürmek heyecan verici, orası kesin. Arka tekerleğe entegre motor ile tüm güç doğrudan yola aktarılıyor. İşte burada işler karışıyor. Bu, gaz açtığınızda anında hazır anlamsız bir torkun (1000 Nm) arka tekerlekte gitmesi demek. Yani kısaca, kullanamamak için çok güç var bu elektrik motorunda. O hâlde neden bu kadar tork var ki? Çünkü bilinçli motosiklet sürücüleri torka düşkün. Selülit motorunda tork sorun olmadığı için de üreticiler verdikçe veriyor torku. Pazarlama unsuru olması dışında bir anlamı yok. Çünkü zaten bu gereksiz tork arka tekerleğe ulaşamıyor. Sonuç olarak elektronik sistemler kısıyor bu gereksiz gücü.

Neredeyse hiç bakım gerektirmiyor

Verge TS, işletim kolaylığı açısından neredeyse rakipsiz. Verge TS’de, zincir, kayış, dişli, çark, vites kutusu, yağ, soğutma gibi geleneksel hareketli parçalar yok. Bu yüzden de neredeyse sıfır bakım gerektiriyor. Sürtünen parça olmadığın için aşınan parça da yok. Zaan içerisinde daha az parça değiştirmeniz gerektiği anlamına geliyor bu. Çok iyi değil mi? Bu açık bir ilerleme.

Daha hızlı şarj, daha uzun menzil

Tüm keyifli yolculuklarda manzaranın tadını çıkarmak veya bir kahve içmek için küçük bir mola veriyoruz değil mi?

Verge TS Pro’yu şarj etmek molaya sığıyor.

DC hızlı şarj ile TS Pro modeli sadece 35 dakikada %0’dan %80 doluluğa ulaşıyor. 20,2 kW pili ile Verge TS Pro uzun yolda da yeterli verimi sunuyor kısacası. Bu da ciddi bir ilerleme sayılır.

Görselde şarj girişi var. Büyüklüğü ne kadar ciddi güç gerektiğini anlatır gibi 🙂

Hemen üzerinde de büyük akıllı ekran var.

Akıllı ekran yeri

Şimdiye gördüğüm en mantıklı, en kolay kullanımlı ekran yerleşimi bu oldu. Ve bu noktada büyük ekran kullanmak da cuk oturmuş.

Gözümüzün alışık olduğu yerdeki ekran ufacık.

Büyük entegre dokunmatik ekranda çalışan sezgisel yazılım, tüm önemli verileri ve ölçümleri içerir. Sürüş modunu, hızı ve çok daha fazlasını bir bakışta görün.

Sürüş modları (ön ayarları)

Verge TS sürüş modları ile geliyor tabii ki. Bu konuda gördüğüm kadarıyla bir yenilik yok. Hayvan (Beast) modu, Rahat (Zen) mod gibi iki farklı mod ile 1000 Nm.’lik gereksiz torku kontrol altında tutuyor sistem.

Gerçek Avrupa malı

Verge TS Avrupa motosikleti. Sadece Japon ve Amerikan markaları kullandıysanız bu ne demek anlamanız pek mümkün değil. Ben de Aprilia sürene kadar Avrupa malı ne demek ben de bilmiyordum. Sonra Triumph’lar oldu sürdüğüm ve Avrupa motosikleti ne demek daha iyi anladım.

Mesele şu: Avrupa’daki her şey yani her parça üst seviyede. Mesela elektronik deyince adres Avrupa’da BOSCH’a çıkıyor; dünyanın en iyilerinden birisine. Ya da lastik dediğinde Continental ile başlıyorsunuz. Bunun gibi yüzlerce parça için hep dünyanın en üst ligindeki oyunculardan tedarik yapıyorsunuz. Bir konu daha var ki o da motorlu araç meselesinin Avrupadaki tarihinin eskiliği. Ayarından kültürüne, üretiminden karakterine kadar her motosikletin bir ruhu var Avrupa üretimi olunca. Bu dediğim, Amerikanlar ya da Japonlar kötü demek değil. Fakat şu çok net: Avrupa motosikletlerinin ruhu var.

Verge de TS’in tanıtımında buna işaret etmiş: “Tüm parçalar kendi fabrikamızda üretilir veya birinci sınıf Avrupalı ​​üreticilerden temin edilir. Verge TS, yüksek kaliteli Avrupa işçiliğinin bir vitrini olarak yola çıktı.” ki bence haklıdır. Çünkü ne mühendislik ne de parça kalitesi olarak Avrupada kötüyü bulmak neredeyse: imkansız. Sonuç olarak sürmesem de Verge TS’in etkileyici, çarpıcı ve sahip olmak isteyeceğim bir motosiklet olduğu konusunda şüphem yok. Keşke elime geçse de sürsem…

Daha fazla bilgi için vergemotorcycles.com adresine başvurabilirsiniz.

Bu yazı Motosiklet Tanıtım kategorisinde yayımlanmıştır. Kategorinin diğer yazıları için buraya tıklayabilirsiniz.

“Verge TS tekerlek içi elektrik motor ile geldi” için 2 yanıt

  1. Avrupa Motor Ruhu dediniz de aklıma geldi, siz uzun vadede Kawasaki kullandınız mı? 90 000km. Oldu, sadece standart bakım yapılıyor. Estetik derseniz ZZR1400e dikkatlice bakın lütfen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir