2022 Honda CBR650R

Ülkenin ekonomik durumu malum, herkes krizde. Bunun sonucu olsa gerek, uzun zamandır büyük motosiklet görmüyorum. Sanki büyük (600 cc. ve üstü) motosikleti olan da hiç sürmüyormuş gibi bir durum var. Polis motosikletleri de olmasa 1200’lük motor falan hiç görmeyeceğiz neredeyse. Yani en azından İzmir için durum böyle.

CBR tıpkı CBF gibi, Honda’nın efsanevi serilerinden. Uzun yıllardır üretilen, uzun zamandır sevilen bir model. En önemlisi de CBR motosikletlerin her zaman başarılı performansları. CBR motosikletler iyidir yani iyi gider, iyi döner ve iyi dururlar. Tamam, bir Fireblade değildir ama zaten yerleşmek istediği yer de bir tık altıdır. Günlük kullanım için uygun, şehir için dahil daha rahat kullanım. Uzun yola uygunluk. Kısacası tek motosiklette tüm Honda becerisi ve tatmin….

Neyse, geçen gün yolda yürürken pırıl pırıl, sıfır ve yeni satın alındığı belli bir CBR gördüm. Evet Başladım bu yazı için fotoğraflarını çekmeye. Daha sonra sahibi çıktı geldi; buyurunuz 2022 model Honda CBR650R.

Motor yapısı ve diğer özellikler

Motor Tipi: Sıvı soğutmalı, 4 zamanlı, 16 supaplı, sıralı 4 silindirli, DOHC

Maksimum Güç: 70 kW @12’000 d/d
Maksimum Tork: 63 Nm @9’500 Nm

  • LCD Gösterge Paneli
  • Yardımcı Kayar Kavrama
  • LED Aydınlatma
  • Honda Seçilebilir Tork Kontrolü
  • ABS
  • Acil Durum Fren Sinyalleri
    Honda CBR650R, aniden frenleme yaptığınızı algılar ve hem trafikte yer alan diğer sürücüleri hem de yayaları uyarmak için flaşörleri yakar.
  • Manuel Ayarlanabilir Süspansiyon

Honda CBR650R tüketim

Burası ilginç. Ben fotoğraf çekerken sahibi geldi ve sohbet etmeye başladık. Çok memnun olduğunu, özellikle ortalama yakışın 5,5 litre olmasının hoşuna gittiğini söyledi. E dedim nasıl sürüyorsun yavaş mı? Yok dedi, normal tempo ile 5,5 litre yakıyorum. Açınca daha çok yakıyor tabii ki ama orta devir üstü sürdüğümde de tüketim 5-6 arası çıkıyormuş. Bunu BMW motosikletler için biliyordum. BMW son yıllarda yakıt tasarrufu konusuna eğiliyordu. Hatta GS1200 gibi büyük olsun, XR gibi spor olsun, beklenenden az yakıyordu gerçekten. Anladığım kadarıyla Honda da teknolojiyi yakıt ekonomisi için kullanmaya karar vermiş. Bizim için güzel gelişme.

Honda CBR650 R fiyat

Bugün itibarıyla (10 Haziran 2022) Honda web sitesindeki fiyatı: 239’000 TL.

Bu yazı Motosiklet Tanıtım ve Motosiklet Haberleri kategorilerinde yayımlanmıştır.


Yayımlandı

kategorisi

, ,

yazarı:

Yorumlar

“2022 Honda CBR650R” için bir yanıt

  1. Lokman tekir

    Arka koltuğu taş gibi ve kısa oturmaya yer yok
    Motor ve şanzıman çok ısınıyor
    Biraz titreşim var
    Zinciri yokuş aşağı boşa sallarsan çok ses yapıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir