V-Storm DL1000 Suzuki 2014

Konuşurken çekince ağız garip olmuş tabii ki 🙂

Bu gün Alsancak Oto Motosiklet bölümüne gittim. Alsancak Oto Motosiklet, İzmir’de bu aralar çıkışta olan, Suzuki ile birlikte KTM bayiliğini de almış ve ciddiyet içerisinde İzmir’de motosikleti bir yerlere getirme niyeti taşıdıklarını bildiğim bir kurum. Kulüp olarak (İzmir Motosiklet Kulübü) destek vereceğimiz KTM Test Sürüşü planlaması için (sayfa bağlantısı burada) gitmiştik, gitmişken yeni DL1000 V-Storm‘a da bakmadan edemedim 🙂

1000’lik VStrom çok mu yakıyor?

Suzuki DL1000 VStrom ise ülkemizde: “Çok yakar! Gereksiz! 650’lik varken…” nidalarıyla etiketlenmiş bir model. Bunun bir sebebi de 650’lük V-Storm’un son derece yeterli ve iyi bir model olması. Zaten “çok yakar” kısmı DL650’ye göre çok, yoksa diğer 1000’liklere göre fazla yaktığı falan yok V-Storm’un. Fakat ülkemizde piyasa bilgiden çok söylentiyle yürüdüğü için yapacak bir şey yok, DL1000 güzel bir model olmasına rağmen çok satmıyor ve prim yapmıyor. Yine de özellikle yenilenen DL1000 radarımda idi. Nedeni ise yurt dışında hayli olumlu eleştiriler almış olması. Özellikle sürüş konforu, frenleri ve “sofistike” (geliştirilmiş ve öteye gitmiş, çizginin üstünde) karakteri övülüyordu.

Test sürüşü yapamadım ama oturdum

Her ne kadar test sürüşü yapma imkanım olmasa da, üzerine bir oturmak, hissetmek ve etrafında bir turlayıp bakınmak da bir fikir veriyor insana. Aşağıda fotoğraflar ile daha açık anlaşılacaktır ama ilk olarak söylemem gereken tasarımın bütünlüğü. Çok derli toplu, iyi düşünülmüş, güzel görünen bir model DL1000. Zaten Suzuki İnazuma’sı dahil tüm ürün yelpazesinde güzel, şık motosikletler yapan bir firma. DL1000 de uzaktan bile “yakışıklı” duruyor. Peki ya yakınlaşınca?

Biliyorsunuz son dönemde iyice heybetlendi motosikletler. Herkes daha iri, daha yüksek, daha büyük modellere kayıyor, üreticiler de öyle. V-Storm burada diğerlerinden ayrılıyor. Bir kere “deve”  gibi değil. Bu tarafı hoşuma gitti açıkçası. 1’78 boyu ile uzun olmayan bir adamım ama rahatlıkla çekip çevirilebilir bir havası var bu motosikletin. Ha ufak mı derseniz o da değil. Bence tam kararında bir boyutu ve heybeti var.

DL 1000 malzeme kalitesi

Malzeme kalitesi Suzuki’nin iyi olduğu bir alan, DL1000’de de aynı anlayış devam ediyor. Her şey yerli yerinde ve kaliteli, evladiyelik duruyor. Konsol şık, basit ve anlaşılır. Depo kavranabilir şekilde size doğru, pegler geride ya da ileride değil (mesela ben ne zaman bir Duke‘e binsem ayaklarım hep ileride kalır, bakıp da bulurum pegleri). Eller gidona rahatça uzanıyor ve yerini buluyor. Rahat ve dik oturuyorsunuz sonuç olarak, bu iyi bir şey.

Yüksekliği de arada diyebilirim. Ne yüksek ne de alçak. Tamam bir çıplak (naked) gibi oturmayı da beklemiyoruz ama heybetine göre de tepelerde değilsiniz, ki bu huyunu da sevdim. Şehir içinde daha rahat, kolaylıkla iletişim kurabileceğiniz bir yapısı var bu aletin. Tabii ki bunda “Çalışır ağırlık” demiş Suzuki, 228 kg. olmasının da yardımı var. Görece hafif diyebiliriz yani, ağırlık her konuda düşmanımız zaten motosiklette. Son olarak sele yüksekliği 850 mm. diyerek rakamsal değerleri de vermiş olalım.

Sele hem ince hem konforlu kısımlara sahip.

Sürücü selesinin ön tarafı dar, berisi geniş. Sele güzel duruyor ve artçı için ise geniş ve uzun. Hem sürücü hem de artçı rahat olacaklar, orası belli. Kısacası ayaklıklar, el tutacakları sele yükseklik derken konforlu ve rahat bir oturuş garanti.

DL1000 VStrom aksesuarları

Renk olarak ise fotoğraflarda görülen kırmızı ve beyazın haricinde siyahı ve altın sarısı da var. Aksesuarları sorarsanız: Motor Koruma Demiri, Kartel Koruma(Alüminyum), Orta Sehpa, Zincir Koruma, Kartel Koruma, Led Sis Lamba Seti, Led Sinyal Seti, Elcik Isıtıcı, Yüksek Sele, Elcik Koruma Set, Led Arka Sinyal, Alçak Sele, Ayna Uzatma Aparatı, Navigasyon Braketi, Arka Görüntü, Arka Yan Çanta Set, Arka Yan Çanta Set, Yan Sehpa Eklenti(Alüminyum/Çelik), Benzin Depo Çanta, Arka Üst Ve Yan Çanta, Turing Ön Cam diye bir listeleri var.

Gelelim ederine. Resimlerden birinde de görüldüğü üzere bu aletin peşin fiyatı: 42’450 lira. Bu fiyat ABS’li modelin, neler dahil neler değil tam bilemiyoruz, zira Suzuki’nin web  sitesinde pek ayrıntı yok fakat listeden de görüldüğü gibi ilave olarak da hayli ayrıntılı çalışmışlar.

Suzuki DL1000 VStrom Kimlere Uygun?

Suzuki bu model için: Sport Adventure Tourer demiş, yani spor macera gezgini. Bu da demek oluyor ki hem viraj, hem uzun yol, hem de viraj yapabilirsin. Her şeyden biraz yaparak da mutlu olacaksan bu aracı almalısın, en azından biz böyle ürettik demiş yani 🙂 Çok şey beklemekle birlikte günlük kullanım ve gezi için ideal bir makine olduğu çok açık.

Kimlere Uymaz?

Uzun yol yapmayacak, devamlı şehir içinde kullanacak kişiler için bir ufağı DL650 daha doğru bir seçenek. Suzuki DL1000 VStrom daha çok güç ve uzun yol için uygun diyebiliriz.

Bir sürüş eğitmeninin gözündenDL1000 burada: http://motorblogu.blogspot.com.tr/2014/05/suzuki-dl-1000-ilk-test.html

Güncelleme Uzun süreli sürüş deneyimi değerlendirmesi (ingilizcedir): http://www.visordown.com/road-tests/suzuki-v-strom-1000-long-term-review/26451.html


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

“V-Storm DL1000 Suzuki 2014” için bir yanıt

  1. Gerçekten doyurucu bir yorum olmuş.
    2010 model almayı düşünüyorum. Teşekkürler
    Gökhan Taşdeviren Leanfact Yalın Üretim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version