2022 Husqvarna Norden 901 değerlendirme

Bir tasarımcının gözünden 2022 Husqvarna Norden 901

Gorm’un fikirleri neden önemli?

Gorm Taube’nin izlenimleri ve düşünceleri benim için önemli çünkü sadece Volvo’da bir tasarımcı değil, aynı zamanda çok yönlü bir kişilik. Çok iyi bir fotoğrafçı, bir alet-edevat düşkünü ve ısrarlı bir macera motosikleti tutkunu.

Ayrıca İsveç’teki Husqvarna ile de sıkı bağları var. Husky, São Miguel Adasında (Portekiz) yeni KTM 890 temelli Norden 901’i tanıtırken, Gorm oradaymış. Çok merak ettiğim bir motosiklet hakkında bilgi almak için kendisinin fikirleni dinlemeye karar verdim.

Gorm’a göre Norden 901 tasarımı nasıl?

Norden 901, konsept aşamasından üretim modeline kadar benim için heyecanımı canlı tutabilmeyi başarmış ender modellerden biri. İlk resmi görseller yayınlandığında bir adım geri attım. Beklediğimden daha ağır ve heybetli (büyük) görünüyordu çünkü. Ama kanlı canlı gördüğüm anda şüphelerim yok oldu: çok etkileyici görünüyor…

Norden 901 Svartpilen ve Vitpilen ile aynı tasarım anlayışına ve hatlarına sahip. Öndeki büyük yuvarlak far ve kuyruk bölümü ile de çok dengeli bir retro görünümü var.

Svartpilen’de olduğu gibi Norden’de de aynı hisse sahibim: gerçekten iyi tasarlanmış ve neredeyse mükemmel. Yine de birkaç değişiklik yapardım. Daha yüksek bir ön çamurluk, farklı bir ayna seti ve daha sade bir plaka etrafı görünümü. Ama her halükarda Norden için bunlar “çok iyi bir tasarım” demek.

Norden 901 ergonomisi nasıl?

Koltuk şimdiye kadar oturduğum en rahat koltuk olabilir! Koltuğun yükseklik seçenekleri de rahat bir konum bulmayı kolaylaştırıyor. Benim gibi kısa bacaklılar için bile rahat bir konum bulmak büyük artı.

Norden 901, kontroller ve rüzgarlık (ön cam)

Kontroller oldukça basit ve eleştirim ekranın boyutu ya da kalitesinden çok kullanımı işlevlerin yerleşimi, düzeni etrafında olur. Mesleğim bunu da kapsadığı için bu şeyler hakkında biraz daha talepkârım sanırım.

Ön cam ayarlı değil. Bu da hızlı sürüşlerde rüzgarın doğrudan yüze çarpması demek. Böyle bir motosiklette biraz garip bir ihmal… Husky ya küçük bir ilave saptırıcı (deflektör) ya da çok daha büyük bir ekran öneriyor gerçi. Ama bunlar tasarımcı gözüyle bakarsam estetik açıdan hoş çözümler değil. Mevcut cam ile yakalanan bütünlük büyük cam ile bozulmamalı diye düşünüyorum.

Norden 901, sürüş hissi

Husqvarna Norden yolda nasıl bir hisse sahip? Motor çok uysal karakterli. Titreşimsiz ve çok doğrudan, gecikme yok, güç her zaman orada. Günümüz motosikletleri sürüşü kolay makineler. Norden de öyle ama fazlası da var. Yere sabitmiş gibi hissettiriyor ve standart elektronik destekleriyle, ıslak, hatta yosun kaplı yollarda bile gerçekten sakin karakterliydi ve güvenli hissettirdi. İlave etmeliyim ki Norden’in mekanik kavraması çılgınca iyi.

Norden 901 arazide nasıl?

Ben gerçek bir arazi sürücüsü değilim, çok off-road sürüşü yapmam. Ancak Norden bana arazide de güvenli hissettirdi. Süspansiyon yumuşak ve affedici. Sert durumlar dahil zarif tepkiler veriyor Norden. Motorunun gücüyle de benim gibi sürücüler için bile arazide eğlenceli sürüşler sunuyor.

‘Kaşif’ sürüş modu ve arka tekerlek kayma kontrolü arazi sürüşüm boyunca iyi çalıştı. İstediğim gibi gaz açtım. Ama şurası kesin: ralli motosikletinden çok daha fazla seyahat veya macera bisikleti.

Bu yazı Motosiklet Tanıtım kategorisinde yayınlanmıştır; kategorinin diğer yazıları için buraya tıklayabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version