Husqvarna-Norden-2020-arazide sağ-yan-profil

2021 Husqvarna Norden Adventure Motosiklet

Husqvarna Norden ile yelpazesini genişletecek

The Norden will soon be a production model.
Norden yakında üretime girecek.
Husky Nordern casus fotoğraf

Husqvarna resmi açıklamayı yaptı: Norden macera modeli üretime geçecek!

Norden daha önce testleri sırasında çekilen casus fotoğraflarla ortaya çıkmıştı. O zamanlarda da dile geldiği üzere klasik Husky tarzının dışında bir model olacağı konuşulmuştu ama açıkçası bu kadarını beklemiyordum.

Gerçi Husqvarna Smartpilen, Svartpilen, 401, 701 modelleriyle yepyeni ve çok güzel görünen motosikletler üretmeye başlamıştı. Derken EICMA Fuarında Nordern’in ön gösterimini yapmışlardı: “Vaaay!” dedirten bir tasarım ile gelen ve yine çok güzel görünen bir Nordern ile karşılaştık bu defa da.

Norden 889 cc.'lik iki silindirli motorla gelecek.
Norden 889 cc.’lik iki silindirli motorla gelecek.

Norden günümüzde çok satan şehirli macera motosikletleri tarzında ve Husky’nin bu sınıftaki ilk motosikleti. Tabii ki bunu KTM’nin üst, kaliteli markası olarak görmek istemesine bağlamak yanlış olmayacak. Husky KTM motosiklet grubunun prestij markası olmaya doğru giderken safkan arazi modellerinin dışına taşarak satış adetlerini de yükseltecek hamleler yapıyor.

Özellikler

Nordern 889 cc.’lik yeni bir ikiz silindirli motora sahip olacak. 21 inçlik ön jant hala arazi sürüşünün önemli olduğunu hatırlatırcasına telli, arkanın 18 inç olması da bu tahminimi gerçeğe daha yakın hale getiriyor. Yine güçlü bir nokta da WP markasına teslim edilen süspansiyon sistemleri.

Şu ana kadar açıklanan özellikler sadece bunlar.

Fakat yukarıdakilerin dışında Husky’nin açıklamaları Norden’in tarzı ve sürüş özellikleri hakkında da bir şeyler anlatıyor bize.

Nordern “yüksek performanslı”, “ince yapılı” (arazi performansı için önemli), “hafif” ve “üst sınıf modern donanıma sahip” (tam elektronik destek paketi) bir model olacak.

Tanıtım fotoğraflardan anlaşıldığı üzere bir çok aksesuarla birlikte üretime girecek Norden.

Çantalar, sele kaplaması, depo üzerinde bulunan telefon tutucu, iki parça ekran, ön cam, koruma demirleri gibi ayrıntılar geniş bir aksesuar ailesi sunulacağının garantisi gibi duruyor.

With the promise of “high-end modern equipment” we expect to see some pretty trick elements on the Norden.
Üst sınıf modern donanım bir çok elektronik oyuncak ve özellikle geleceğini söylüyor bize

Rakiplerine Göre Norden

Husqvarna konforlu, ergonomik ve kolay bir sürüşü vaat ediyor Norden ile.

Şehirli macera ya da gezinti macera sınıfında nereye konumlanacağı ilginç Norden’in. Boyut olarak bakacak olursak Africa Twin ile KTM 790 arasında bir yerde konumlanacak gibi. Bu büyük ya da ağır sınıf ile orta sınıf arasında bir yer demek.

Husqvarna Norden ile her iki sınıfın dışında kalıyor ama her ikisine de fazlasıyla yakın duruyor aslında. Avantajı ise göz alıcı şık bir tasarım ve yüksek üretim kalitesi olacak. Husky’ler Japon markalarına göre bir tık pahalı olmaları ile biliniyor Avrupa’da, dolayısıyla zaten prestijli olan markanın Norden ile kaliteli imajına katkı yapacağını söylemek yanlış olmaz.

uzun yola hazır bir Husqvarna
Çantalar bize: “Uzun yola da hazırız!” mesajı veriyor.

Kişisel Tahminim

Bana göre Norden büyük KTM ailesinin gelecekteki planlarının önemli bir hamlesi.

2021 Norden ile KTM ailesinin niş, kupon bölümünü yaratacak. Boyut itibarıyla ne büyük ne küçük, sürüş özellikleriyle hem arazide hem uzun yolda, viraj da yapan, şehir içinde de rahat hisseden bir model ile herkesi tavlayabilecek bir model Husqvarna Nordern.

Bu bize bir şey daha gösteriyor: KTM Husky’yi prestijli ve göz alıcı modellerin markası yapacak…

Husqvarna bugüne kadar safkan arazi motosikleri ile tanınan bir marka idi. Çok satmayan ama çok sağlam imajı ve hayranları olan saygın bir marka idi. Sonra KTM satın alıp aileye dahil edince Husky’nin kaderi de yeniden çizildi. Husqvarna 301 ve 401 ama özellike 701 ile tasarım konusunda öne çıktı. KTM desteğinin verdiği güven ile de kendini duyurması ve yeni karakterini kitlelere ulaştırması kolaylaştı.

Sonuç olarak Husqvarna bugün “güzel motosikletler” yapan bir marka haline geldi. İlginç şekilde yeni modellerinin hepsi “küçük” boyutta. Giderek artan büyüme hastalığından farklı olarak kolay sürülebilir, hafif kompakt motosikletler yapıyor Husky ve piyasada gerçek bir alternatif olacak şekilde konumlanıyor.

Renk seçimleri çok başarılı
Çok güzel görünüyor, değil mi?

Norden Satar Mı?

Satar. Neden derseniz bu işi daha önce 402 ve 701’de gördük. “Güzel ama bunlar satmaz abi!” diyenlere laflarını yedirten modeller oldu bunlar 🙂

Dünya değişiyor ve yeni nesil eskisi gibi değil. Gençler kafalarında kodlarla yaşamıyorlar ve istediklerini yapıyorlar. Huskvarna Nordern ile yeni neslin gözüne hitap eden, kolay kullanımlı ve kaliteli ufak motosikletler piyasını yarattı ve Norden ile bu ailenin mirasını güçlendirecek. Norden KTM piyasanının ortağı oluyor ufak ufak ve bu iyi bir şey. Çünkü KTM gençlerin ve eğlence, adrenalin sürüşünün markası olarak konumlandırıyor kendini.

Huskvarna ise KTM’nin ağırbaşlı, şık, kaliteli, estetik çizgisi olan yeni ve farklı tarafını tamamlıyor. Hatta ben ufak boyutlu yapıyı tercih etmesini de bu strateji ile uyumlu ve bilinçli bir tercih olarak görüyorum.

Farklı, iyi giden ama yormayan, eşek kadar deve gibi büyük kütleyle uğraşmadan güzel görünen, güzel giden bir motosiklet istiyorum diyen herkese hitap ediyor Husky; ve böyle motosikletlere her zaman ihtiyaç var…

Büyük H arazide. Yani kendi doğal ortamında 🙂

Bu yazı Motosiklet Tanıtım Kategorisinde yayınlanmıştır. Kategorinin diğer yazıları için lütfen buraya tıklayınız.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“2021 Husqvarna Norden Adventure Motosiklet” için 2 yanıt

  1. Satıp satmayacağı ayrı bir konu ama mevcut şartlarda getirilmiş olması bile güzel. Aralık fiyatı da iyiydi aslında ama, ocak fiyatıyla Ktm’nin biraz üstünde kalmış. 296K

    1. Fiyat konusuna hiç girmeyelim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir