2020 Honda CBF 190 X Çin’de Ortaya Çıktı

CBF 190 X ülkemizde de çok sevilen CBF ailesinin yeni üyesi. Malum ekonomik küçülme yüzünden giderek artan bir ufak hacim eğilimi var. Dolayısıyla büyük markaların, on yıllardır süren serilerin ufak hacimleri giderek daha fazla üretiliyor ve satılıyor. Bu eğilimi her marka ve her modelde görüyoruz: V Strom 250, Duke serisinin her hacim sınıfına genişlemesi, R25 gibi gibi gibi…

Fakat CBF 190 X bunlardan birisi değil

Bu Honda bildiğimiz Honda’lardan değil. Neden? Çünkü biz büyük markalarda olduğu gibi Honda’da da Avrupa Bölgesine dahiliz*.

* Gerçi Avrupa modellerinin bütünü bize getirilmiyor. Ülke satış adedi Avrupaya göre çok çok az olduğu için ülke dağıtımcıları (distribütör) birbirini kesecek kaygısıyla modelleri seçerek getiriyorlar. Yoksa bizim bitt sandığımız bazı modeller hala satılıyor Avrupa’da, örnek: VFR800.

Fakat CBF 190 X Çin pazarında ortaya çıktı ve resmi olarak da Sundiro Honda olarak geçiyor.

2020 Honda-CBF190X Sundiro honda görseli

Yani buraya gelmesi pek mümkün görülmüyor. Kaldı ki ülkemizde büyük, heybetli olmak ana şart ki 190X bu konuda bize uymuyor.

2020 HONDA CBF190X CBF-190-Beyaz kırmızı mavi

Ben kafa kısmını beğendim. Far ve gaga hoş bir hava katmış. Fakat unutulmamalı ki bu model kasa ve büyüklük olarak 150’lik Honda’larla aynı platformu kullanıyor, yani aslında hayli ufak bir motosiklet.

Gelelim Tanıtıma

Honda CBF190X sağ andan tam görünüş
Heybetli mi? Değil. Satar mı? Satmaz çünkü heybetli değil 🙂
Honda CBF190X kafa

Yeni Honda CBF190X, Çin’de ortaya çıktı. 

Çift Silindirli yeni model CBF 190 TR ve CBF 190 R gibi diğer 200 cc. altı motosikletleri de üreten Honda-Sundiro ortak girişiminin bir ürünü.

CBF 190X yerden bir hayli yüksek. Yani enduro ruhu var. Bu hava, teknolojik gelişimi ve donanımı ihmal etmeden ayrında yakalamış: CBF190X LED farlar, büyük ön cam gibi unsurlar artık ucuz şeyler ve sakınılmamış. Hacim de ufak olunca 148 kilogram ağırlık yakalanmış ve bu hafif olmasa da hiç de ağır değil.

Bu hafifliğin güncel, az yakan bir motor ile birleşiminde 12 litrelik yakıt deposu koyulan CBF190X, 2,5 litre civarında yakıyor 100 kilometrede. Bu da en kötüsü 350 km. gibi bir menzil yapar ki bu çok iyi bir değer. İster şehir içi ister şehir dışında benzin alıp unutmak mümkün 🙂

Honda’nın Çin web sitesinde bulabildiğim kadarıyla 15 beygir güç ve 15 Nm tork sunuluyor. Bunlar düşük değerler ama 110 kilometre hız bilgisi de var aynı sitede.

Anlaşıldığı üzere performans yerine ekonomik sürüş ön plana çıkarılmış.

Kalite?

Hmm, zor konu. Şimdi elimizdeki bir Honda ama biz Honda deyince Avrupa modellerine alışığız ve de özellikle büyük modellere. Birincisi bu Çin pazarı Honda’sı (ki bu kalite anlamında çok fark yaratmıyor) ve ikincisi en ufak hacim sınıfında. Bu pazarın olayı ucuz olması. Dolayısıyla bir V Strom 250 ile kıyaslamak yanlış. Ama kötü demek de doğru değil. Honda Super Cub yüz milyon adet satmış, bu size ne demek istediğimi daha iyi anlatabilir sanırım. Super Cub‘da neredeyse hiç bir özellik yok ama gidiyor gidiyor ve gidiyor; sorunsuzluk ve az yakmak ana fikri ki bu konuda da efsane! Yani bu model aslında tam da pazarı için doğru model ve doğru özellikler sunuyor.

Kalite Ne Demek?

Kalite nitelik demek. Özellik de diyebiliriz ve kalite, işlev için geçerlidir. Dışarıda duracak bir nesne için UV filtreli (güneşten korunan) boya gerekli bir niteliktir ama ev boyasında aranan nitelik boyanın nefes almasıdır. Buradan yola çıkarak değerlendirirsek CBF 190 X doğru niteliklere sahip, yani bir anlamda kaliteli. Fakat…

Gösterge grubunda da görüldüğü üzere üst sınıf nitelikleri (kalitesi) aramamak lazım bu modelde.

honda cbf 190 x gösterge grubu

Sonuç

X olmayan düz CBF 190 de böyle görünüyor

Bu yazı Motosiklet Tatınım kategorisinde yayınlanmıştır. Kategorinin diğer yazıları için buraya tıklayınız.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

“2020 Honda CBF 190 X Çin’de Ortaya Çıktı” için 2 yanıt

  1. Mustafa

    Güzel almak isterim

  2. Mustafa

    Almak isterim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir