Motor Hikayesi Motosiklet blog - Diavel - Diavel S 2019

2019 Ducati Diavel S, EICMA’da

Diavel tam bir İtalyan! Çarpıcı, iç gıcıklayıcı, döndürüp de baktıran bir afet!

Bu güne kadar sahip olması güzel ama sürmesi görünüşü kadar iyi olmayan bir karakterdeydi; bakalım yeni yılda neler değişmiş?

Ducati, güçlü uzun yol motosikleti olarak adlandırdığı, ürün yelpazesinin üst sınıfı temsilcisi #Diavel’i ciddi iyileştirmelere tabi tutarak yenilemiş.

  • İlk göze çarpan sağ taraftaki egzoz; artık iki çıkış var. Renk tercihi de (siyah) daha ciddi ve korkutucu bir hava katmış; Diavel ile uyumlu bir tercih.
  • Testastretta kodlu L-twin, 1,260 cc. hacminde ve DVT (Desmodromic Variable Timing) ile -ki bu mekanik temelli bir valf/sübap/kapakçık ayarlama sistemi- 159 beygir veriyor! Tork da “Maaşallah!” seviyesinde tabii ki 🙂
  • Şasiye gelince göründüğü üzere motoru da şasi gibi kullanıyor ve motoru ön tarafa bağlayan parça ile bütünlük sağlıyor sadece.
  • Lastikler yine devasa: 120/70-17 önde ve arkada ihtişamlı 240/45-17 Pirelli Diablo Rosso III’ler var.

Ön tarafın rack (tekerlekle gövdenin açısı) değeri değişmiş:
Demek ki Diavel artık biraz daha sürücü dostu hale gelmiş. Bir yerlerde denk gelip sürene kadar emin olamayız ama artık daha uzun süreler geçirebileceğiniz biraz daha uzun yol makinesi olmuş gibi. 

2019 Ducati Diavel S

2019 Diavel Standard ve S olmak üzere iki tipte geliyor. S modeli Öhlins ile geliyor ve işçiliği biraz daha üst kalitede. Ama sürüş dinamikleri ve teknikleri aynı anladığımız kadarıyla.

2019 Diavel S’deki Öhlins

Elektronik paket ise açıklandığı kadarıyla günceli yakalamış: Üç seviyeli sürüş kipleri, sekiz seviyeli çekiş kontrol, teker yapma kontrolü, kalkış kontrol da mevsut tabii ki bu kadar güce 🙂 Brembo sorumluluğundaki fren merkezi Bosch ABS Cornering EVO (dönüş kontrollü ABS) özellikli.

Son söz: Diavel hala seksi ama eskiye göre ilerlemiş olsa da hâlâ iyi bir uzun yol dostu değil 🙂

Etiketler: #2019Diavel, #Ducati, #Diavel, #Diavel S, #EICMA2018


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir