1975 CB750 Kahve Yarışçısı

ESKİNİN LEZZETİ: CB750 CAFE RACER’A DÖNÜŞ

Honda CB750 cafe racer, 25 yaşındaki Nick Hooper’ın hepi topu üç yıllık “kişisel motor hikayesinin” sonucu. Nick bu işin yenisi olabilir, buna mukabil bu mükemmel orantılı Honda CB750’ye bakarak uzun yıllardır bu işle uğraşıyor sanabilirsiniz.

197 Honda CB350_k4

Nick müzik yapımcısı ve gitarist. Bir arkadaşının gazıyla birkaç yıl önce ilk motosikletini almış ve bu bir Honda CB350 olmuş. Küçük Honda’sına neler yapılabilir görmek için YouTube videoları ve forumlara dalarak başlamış işe.

Bu arada motosiklet sürmeyi de pek sevmiş ve birkaç ay sonra, daha esnek ve kabiliyetli bir motosiklet istemiş: Ducati Panigale 899 satın almış 🙂

“Tam bir şok idi!” diyor, “Ama yaşlı Honda’mın hissini de hemen özledim. Aklımda hep eski bir motosiklet sürmenin özlemi vardı.”

“Bir gün, birkaç şarkısını düzenlediğim ve kayıt ettiğim bir müşteriyle konuşuyordum. Bana yağmurlu havada çarpışmadan kaçınmak için akla karayı seçtiği eski CB750’sini anlattı. Motosikletini satmayı düşündüğünü söyledi, ben de bana borcunu motosikleti ile ödemesini teklif ettim.”

“Başlarda niyetim sadece motoru yenileyip (motosikleti değil, motoru) bir kaç kahve yarışçısı dokunuş yapmaktı.” diyor “Ama baktıkça elimdekinin ne kadar özel bir makine olduğunu keşfettim ve iş ciddiye bindi.

CB750 yüz bin kilometreye yakınmış. Bu yüzden Nick motoru baştan aşağı elden geçirmiş, silindirler dahil yenilenmiş. Egzoz olarak da MAC Performance marka dörde bir bir sistem tercih etmiş.

İşte o çok beğenilen son susturucu.

“Garip ama insanların en sevdiği kısım da egzoz oldu.”

Nick, elektrik tesisatını da yenilemiş ve Motogadget m.unit’e geçmiş. ve Antigravity lityum-iyon pille çalışan bir sistem yapmış. Tüm bunlara yer olmadığı için de gövdeye ilave alanlar yapmış ve sistemi içlerine yerleştirmiş.

1975 honda cb750 cafe-racer depo ve kafa üstten

Nick, iş Honda’nın ön takımına geldiğinde, ölçüleri tutan Suzuki GSX-R çatalını tercih etmiş. Arka taraf normalden bir inç kadar yüksekte ve bu CB’ye daha agresif bir duruş kazandırıyor.

Elleri değmişken GSX-Rden ön frenlerini de almışlar. Bu değişikliklerle ciddi bir performans artışı ve sürüş değişikliği gelmiş tabii ki ve emektar CB750 günümüzü yakalamış.

Jantlar için, Nick, bir özgün değerlerden daha geniş 17” janta geçmiş. Bu noktada bir şeyi özellikle söylüyor: “Dunlop Sportmax lastik taktım zira Ducati sürerken geniş temas alanı ve yüksek kaliteli, iyi yol tutan lastiğin önemini çabucak fark ettim”. Arka tekerlek ise dengelemek için 160lık lastik tercih edilmiş.

Kahve Yarışçısı Tarzı

Estetik açıdan, Nick’in hedefi göz alıcı ama aynı zamanda sade ve ölümsüz bir çizgi yakalamaktı. Bunun bir kısmı, gerekli olmayan şeylerden kurtulmak, olanı mümkün olduğunca gizlemek ve iskeleti şasiyi) mümkün olduğunca öne çıkarmak anlamına geliyordu.

Nick, fabrika çıkışı CB750 yakıt deposunu tutmuş ama deponun bitiminden itibaren selenin daha öne çıkacak şekilde görünmesi için değişiklikler yapmış. Dikişler bir klasik olarak elmas deseniyle tamamlanmış.

İstenen yan görüntüye ulaşmak için ön tarafın depoyu geçmemesi istenmiş. Bunun için de elciklerle biraz uğraşmışlar. Tutturmalı clip-on) elciklere geçilmesi bunun için gerekmiş hatta daha da aşağıya inebilmek için elcikleri ters takmışlar 🙂

Bu yazı Motosiklet Tanıtım ve Özel Yapım Motosiklet kategorilerinde yayınlanmıştır.

Görüldü: https://www.bikeexif.com/1975-honda-cb750-cafe-racer


Yayımlandı

kategorisi

, ,

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir